Historie

FK Herøy/Dønna ble formelt stiftet i slutten av februar i 2007 på Herøy Brygge med Stein Mathisen fra Dønna som leder.

– Vi har vært med på noe historisk i kveld, nemlig å stifte en ny fotballklubb, uttalte ordstyrer Asle Hansen da stiftelsesmøtet gikk mot slutten. 12 personer var til stede på begivenheten hvor det praktiske ved oppstart av en ny klubb sto i fokus. Både spillere og styre fra samarbeidsordningen «Dønna/Herøy» ble med over i den nye FK Herøy/Dønna.

 

Startet i 1999

Vi må helt tilbake til 1999 for å finne starten på det gode samarbeidet mellom fotballen i de to kommunene. Samarbeidsordningen «Dønna/Herøy» hadde da fungert siden 1999 uten noe FK, da to guttespillere fra Dønna IL spilte på Herøy IL sitt guttelag, fordi det ikke var spillere nok til eget guttelag på Dønna. Samme år var det for første gang på lenge at ikke Dønna IL stilte seniorlag i serien. Herøy IL hadde gitt opp tidligere, forteller Tore Westin.

-Høsten 2000 møttes tre fra Dønna IL ogtre fra Herøy IL til møte på Bjørnskroa, nemlig Tore Westin, Asle Hansen, Jarl Arne Lian, Arnt Erling Paulsen, Arnt Ståle Solem og Svein Lundestad. Vi ble enige om at Dønna skulle stille seniorlag og Herøy juniorlag med spillere fra begge idrettslagene fra sesongen 2001. Dette ble gjort med en samarbeidsavtale mellom Herøy IL og Dønna IL. Sesongen 2003 rykket seniorlaget opp til 4. divisjon og skulle spille i HESA-serien fra sesongen 2004, forteller Westin videre.

 

En februarkveld

De første årene hadde Jarl Arne Lian og Asle Hansen treneransvaret for seniorlaget. I 2004 kom Kenneth Karlsen inn som trener for seniorene og ble med inn i FK Herøy/Dønna som trener for seniorlaget helt fram til 2010.

Da FK Herøy/Dønna ble stiftet en kald februarkveld i 2007, var det en direkte konsekves av at man ikke kunne delta i Norgescupen i den styreformen som klubben hadde. Det måtte være en egen frittstående klubb.

-Den nye klubben er en konsekvens av Fotballforbundets krav, sa leder i Herøy ILs fotballgruppe Svein Lundestad rett etter stiftelsesmøtet.

 

Trakk lodd

 -Vi var tidlig klare på at det var lov å være uenige, sier Tore Westin og minnes hvordan de ble enige om hvilken rekkefølge navnene skulle stå i.

-Vi trakk først lodd om det skulle stå «Herøy» eller «Dønna» først i navnet. Slik ble det til at klubben heter FK Herøy/Dønna og ikke FK Dønna/Herøy.

Det gamle styret fra samarbeidsordningen Dønna/Herøy fikk fornyet tillit i nye FK Herøy/Dønna. Det betyr at Stein Mathisen ble leder, Jan Erik Pedersen nestleder, Johanne Solem sekretær, Snorre Berfjord kasserer, mens Arnt Erling Paulsen og Arnt Isaksen var styremedlemmer.

I sin debutkamp i HESA-serienmøtte laget Steigen på kunstgressbanen på Dønna 16. april 2007. Heimelaget tapte 3 – 1 der Alf Torbjørn Westin var målscorer i det 77. minuttet. Det første målet imot kom allerede etter sju minutter. Øyvind Wang fra SIL dømte kampen som ble sett av 103 tilskuere. I påvente av nydraktene entret FK Herøy/Dønna banen i sine gamle oransje trøyer.

 

Stortap mot Stål

 Senere i sesongen skulle laget gå på en skikkelig nesestyver mot Stålkameratene på Moheia. Gjestene fra kysten ledet hele 4 – 1 til pause, men i løpet av andre omgang scoret Stål tre ganger og det sto 4 – 4 til 90 minutter var passert.

-Da fikk Stålkameratene straffespark på overtid og vant kampen på det, sier Tore Westin og legger til at det ble en tung første sesong i HESA-serien med mange tap. Blant annet ble det tap hele 12 – 1 borte mot Innstranden, minnes Tore Westin.

Men det svinger fort i fotball og året etter fikk FK Herøy/Dønna revansje for det forsmedelige tapet da Innstranden ble slått 3 – 0 på samme bane.

 

Cupkamp på Dønna

19. april 2007 spilte laget også 1. runde i cupen på Dønna kunstgressbane da Namsos kom på besøk. Laget havnet nemlig på 5. plass i serien i 2006 og var dermed kvalifisert. Det ble en jevn kamp som gjestene til slutt vant 2 – 1.

Kampen ble også dramatisk da FK Herøy/Dønna fikk to mann utvist (Ivo Reinertsen og Remy Bråthen) i sluttminuttene, mens Namsos måtte bytte ut sin skadete keeper helt på slutten. Ronny Jensen sto for hjemmelagets scoring da han brakte laget i ledelsen en halv time ut i kampen.

Uka senere, 25. april havnet FK Herøy/Dønna på tippekupongen da Mosjøen IL kom på besøk til Dønna kunstgressbane.

 

Første seier

Første seier i seriesammenheng fikk laget på Dønna kunstgressbane 28. mai da Fauske/Sprint ble beseiret med 2 – 0. I kampreferatet fra Helgeland Arbeiderblad heter det blant annet «Hjemmelaget hadde før kampen hatt møte for å diskutere trenerens og spillernes trang til å fokusere på dommerens avgjørelser, i stedet for eget spill. Resultatet var et «nytt» FK Herøy/Dønna som vi fikk se lørdag, med disiplin både på banen og benken.»

24. juni storspilte laget da Tverlandet ble sendt heim med tap 1 – 0. Målscorer var Henrik Skog Tømmervik etter innlegg fra Jonas Knutsen.

 

Mye moro

– I dag jobbet guttene som et lag. Det er ingen grunn til å framheve noen enkeltspillere, for her var det snakk om at alle tok tak, sa en meget fornøyd trener Kenneth Karlsen til Helgeland Arbeiderblad etter kampen.

Samme Karlsen fikk for øvrig Herøy kommunes kulturpris i 2010 for sin innsats.

 

6. mars 2008 ble Arnt Erling Paulsen valgt til ny leder i fotballklubben. Med seg i styret fikk han Stein O. Mathisen som nestleder, Snorre Berfjord som kasserer, Johanne Solem som sekretær, Mette Anfindsen og Arnt Isaksen som styremedlemmer.

 

Fotballnomader

I 2010 hadde Herøyfjerdingen en artikkel om seks fotballnomader i FK Herøy/Dønna:

«Øyvind Isaksen, Frank Karlsen, Martin Høydahl, Jonas Knudsen og Morten Hanssen pendler til alle kampene for FK Herøy/Dønna fra studier i Trondheim.

Inntil nylig har også Håvard Pettersen gjort det samme, men han har nettopp flyttet heim og er i jobb.

- Vi gjør dette både fordi det er artig og for at folk i Herøy og Dønna skal ha et bra lag å følge med på,» uttalte de seks fotballspillerne.

 

Januar 2011 ble Victor Savic valgt til leder i klubben, med Arnt Isaksen som nestleder, Jim Grande kasserer, Pål Bleka sekretær og Olaf Paulsen og Bjørnar Aakvik som styremedlemmer.

 

 Mars 2012 ble Ronny Jensen fra Herøy og Roar Åkerøy fra Dønna valgt inn som nye styremedlemmer i FK Herøy/Dønna. Nye i styret blir også Siw Abs Åkerøy og Bjørnar Aakvik, begge fra Dønna. Jim Grande var da leder.

 

Norway Cup

Fra 2010 har Dagfinn Ness Andreassen hatt treneransvaret for seniorlaget, mens Arnt Ståle Solem og Bjørn Are Hansen har delt på ansvaret for juniorene.

-Det har vært mye moro og godt humør i klubben, og det aller morsomste minnet er nok juniorenes enorme innsats i Norway Cup i 2011 med en tredjeplass, sier Tore Westin.

 

5. div avd.2 2016

# Lag Ka +/- Po
1 Radaasen 12 14 24
2 Korgen 12 17 23
3 Stålkam 2 12 27 22
4 Vega 12 4 22
5 Olderskog 12 14 21
6 Nesna 12 9 21
7 Hemnes 12 -8 18
8 Herøy/Dønna 12 10 17
9 Lurøy 12 3 15
10 Sandnessjøen 2 12 -5 14

Neste kamp


Ingen kommende kamper!

fkhd.no © 2007-2012, Fotballklubben Herøy/Dønna, Alle Rettigheter reservert.

 

Postadresse: Færøyveien 31, 8850 Herøy. Telefon: (+47) 45 66 69 77, E-postadresse: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med Fotballklubben Herøy/Dønna.

Tekst fra nyhetssidene våre skal ikke gjengis uten henvisning og link til www.fkhd.no

 

Siden er utviklet og designet av Pride Design